Archive from februari, 2013
26 Feb
2013

Vakt

Jag satt och chattade med Rikard i Afghanistan angående marschen, vi planerar vad vi vill önska för material av förbundet till marschen passerar städerna. Då skriver Rikard, ”vakten kallar”. Jaha tänkte jag, varför skall han gå på vakt själv? Så jag tog på min viktväst och gick min vaktrunda som i kväll var 11 km. :-)


26 Feb
2013

Kongo Veteraner

Jag kontaktade Kongo veteranernas organisation för att de inte skall missa marschen om det är någon som är intresserad att följa med. Jag mailade Ordförande och han mailade vidare bland deras kamrater. Tillbaka fick jag en kort svar från en av kamraterna, det kan jag bara säga så stolt jag är att vara ”yxa” tillsammans med Gullmar.

Så ni yngre ”yxor”, här kom en utmaning :-)

Hej!
Jag skulle med glädje gå hela marschen, men det kolliderar med Nijmegenmarschen i Holland
som jag i år går för 14:de året i följd. Jag är Sveriges äldste militäre gångare i Holland.
Möjligen kan jag gå några etapper i Skåne.
Hälsningar Gullmar


25 Feb
2013

Sponsring/Träning

I förra veckan kontaktade butiken Terräng oss och ville sponsra mig med kängor inför marschen, denna helgen skulle jag till min Karin i Hindås så det var läge att ta en koll. Det får jag säga, en välsorterad butik. Med hem hade jag kängor  ECCO Prof. Professional Herr Hög samt funktionsunderkläder. Jag har haft problem att hitta kalsonger i funktionsmaterial som passar min kropp, här hittade jag rätt. Egentligen var det svåraste att slita sig, bakom disken stod två ”yxor”  som verkligen kan sin sak. I går invigde jag kängorna, 10 km runt Hindåssjön, backe upp och backe ner. I dag gick jag i slättlandskapet, 5 km med 30 kg väst. Det verkar som de funkar.

 

Jag vill rikta ett tack till Terräng som sponsrar oss och även säljer Gula bandet sedan tidigare.


19 Feb
2013

Träning

Det där vädret, i går snöblandat i sidled i dag kallt som bara fanken, lite jobbigt med viktvästen och den svarta halkan. Jag vill ju liksom inte trilla med den på. Gravitationen hade nog gjort sitt då vill jag gissa. I kväll pluggade jag faktiskt, jag måste komma igång mer med böckerna, marschen tar en himla tid så jag får väl planera och strukturera upp mitt liv bättre. Nåja lite kredd ger jag mig ändå, det blev 5 km med 30 kg viktväst.

Ha det bäst!


18 Feb
2013

Planering och träning

I dag har vi en skånsk vår, det regnar snöblandat från sidan, det har ingen betydelse vilket håll jag gick åt det piskade i ansiktet hur jag än gjorde, men med lite marschmusik i hörlurarna så lurade jag mig själv, undrar egentligen vem jag lyssnade på. I vilket fall som helst så blev det 5 km med min trevliga träningskompis ”viktvästen”. Under gången funderade jag mycket på vad som händer, vi har fått många förfrågningar från ställen jag aldrig trodde skulle vara intresserade av att stötta en marsch, men de förstår vikten av det.

Vi planerar för fullt, en del ”dealar” måste ner på papper, en del chefer har sagt ja, de väntar på formaliteterna. Jag hoppas av hela mitt hjärta att många kommer att vara med på ett eller annat sätt. Jag önskar hjälp av alla er att nå de som inte är med i Fredsbaskrarna eller de som inte har internet, visserligen kommer vi att gå till media med marschen, men det är ändå roligare om detta sprider sig oss emellan.

Jag tycker det hade varit så fränt om vi hade veteraner från alla insatser, att se blandningen mellan Kongoveteranerna och de yngre veteranerna, det hade verkligen blivit dynamik och kamratskap.


16 Feb
2013

Nu fastnade västen på bild

20130216-110808.jpg
Jag kan inte förneka att det är ett tungt as att frakta runt, 30 kg extra och inga vikter skall ur. Men syftet är så starkt så det bli en baggis till sommaren, utan väst :-)


15 Feb
2013

Min nya träningskompis

såja då är viktvästen på. 30 kg extra vikt, mysigt! Jag är alltså inställd på att gå alla milen till sommaren :-)


14 Feb
2013
Posted in: Marsch
By    No Comments

Bästa kamrater

Just nu har jag en riktig oro i benen, jag har inte kunnat träna på en vecka för att jag har haft berdskap, träning jag har kunnat genomföra är styrka. I morgon skall jag äntligen komma ut’ då skall jag även inviga min nya träningskompis.

I kväll hade Rikard och jag ett givande möte. Vi träffade även fler ”yxor” som kommer att hjälpa till på olika sätt.

Varbergsgänget kom förbi och de har verkligen ide’er! Ni i lokalföreningarna som har id’e torka ang evenemang då marschen passerar er stad

föreslår jag att ni kontaktar Varberg.


11 Feb
2013

Facebook

Äntligen är vi igång på facebook med fredsbaskermarschen. Det som nu blir skrivet på bloggen på hemsidan kommer även här på facebook. Gilla facebook så blir du uppdaterad efter hand. Än så länge planerar vi och knyter kontakter, redan nu kan jag lova att det kommer att ske mer under marschen än att gå.

Nyholm


8 Feb
2013

sponsorer

Hemsidan har väckt intresse bland en del företag som vill sponsra marschen. Ett av syftena med marschen är att sälja så många gula band vi bara kan, dels för att belysa gula bandet och dels för att samla in pengar till kamrathjälpen.

En sponsring möjlighet är att ett företag köper lika många gula band som vi är veteraner som marscherar. Just denna varianten är två företag intresserad av.

Alltså känner företaget du jobbar på att de kan sponsra så maila mig lg@fredsbaskermarschen.se så skall jag ta hand om dem.